3. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN ostis kaks ärihoonet Tallinnas

EfTEN Kinnisvarafond ostis 18,5 miljoni euroga kahe ärihoone kinnistud Tallinnas Pärnu maanteel, mis on kaetud üürilepingutega.

EfTEN Kinnisvarafondi juhatuse esimehe Viljar Arakase sõnul on tegemist ettevõtte tegevusajaloo suurima investeeringuga. "Oleme kaubaga väga rahul. Mõlemad Pärnu maantee ärihooned on kaetud kvaliteetsete üürilepingutega ning sobivad oma profiililt meie portfelli väga hästi,“ sõnas Arakas.

Ärimajade omanik oli seni AS Ärimaja, mis kuulub võrdselt Olav Miilile ja Marcel Vichmannile.

Pärnu maantee ärihoonetes on kokku üle 19 000 ruutmeetri suletud netopinda. Pärnu mnt 105 on tallinlastele tuntud kui Äripäeva maja, teised suuremad üürnikud on Oma Ehitaja ja Navirec.

Pärnu mnt 102C ärihoone suurimad üürnikud on Arvato Services Estonia, K-Rauta, Qvalitas, YIT Ehitus, Kühne & Nagel, Icifire, Markit EE, Tumlare.

Tehingut finantseeris Swedbank ning see viidi lõpule 2011. aasta 30. detsembril.

Möödunud aasta suurimate kinnisvaratehingute hulka kuuluva ostuga ületas EfTEN Kinnisvarafondi varade maht 50 miljoni euro piiri. Ostuhinna määramisel kasutati Catella Corporate Finance ja Colliers Internationali hinnanguid. Arakase sõnul jätkab EfTEN võimaluste otsimist kvaliteetsesse kinnisvarasse investeerimiseks.

EfTEN Kinnisvarafond on varavalitsemisettevõtte EfTEN Capitali poolt 2008 aastal asutatud ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond, mille portfellis on kokku üksteist ärikinnisvara objekti.

Tehing kuulub möödunud aastal tehtud suuremate ärikinnisvaratehingute hulka.

Äripäev kirjutas novembris, et aastaid koos kinnisvaraäri ajanud ja Äripäeva rikaste edetabelis väärikatel kohtadel püsinud Marcel Vichmann ning Olav Miil pöörasid omavahel sedavõrd tülli, et ainsaks lahenduseks jäi pärast kohtu abil teineteise survestamist varade lahutamine.

61 miljoni euro väärtuses oli Olav Miili ja Marcel Vichmanni ühisettevõttel AS Ärimaja viimati esitatud ehk 2009. aasta aruande järgi kinnisvara ja osalusi muudes ettevõtetes.

110 miljonit eurot on värske Äripäeva Rikaste TOPi andmeil Marcel Vichmanni vara väärtus. See andis talle edetabelis viienda koha.

15,9 miljonit eurot on värske Äripäeva Rikaste TOPi andmeil Olav Miili vara väärtus. See andis talle edetabelis 126. koha.

AS Ärimaja omas lisaks kahele ärimajale tootmismaad Pärnu linnas (1,4 ha) ja elamumaad Pärnumaal (0,8 ha).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785