31. august 2011

EfTEN teenis 1,3 miljonit eurot

Varavalitsemise ettevõtte EfTEN Capital poolt juhitav EfTEN Kinnisvarafond teenis  esimesel poolaastal 1,319 miljonit eurot puhaskasumit, fondi müügitulu kasvas aasta lõikes 1,7 korda.

EfTEN Kinnisvarafondi keskmine kaalutud sisenemistootlikkus on olnud 9,54 protsenti ja poolaasta ümberhindluste järgselt portfelli rahavoo puhastootlus 8,9 protsenti. Fondi varade maht on poolaasta seisuga 28,5 miljonit eurot ning fondi aktsia puhasväärtus on alates fondi asutamisest 2008. aastal kasvanud kokku 2,3 korda.

EfTEN Kinnisvarafondi fondijuhi Viljar Arakase sõnul on fondi tulemused ootuspärased ning fond on finantsnäitajatelt parim Balti riikides. „Oleme igal ajahetkel eelistanud kvaliteeti kvantiteedile. Arvestades maailmamajanduse jahenemist ning rahvusvahelist murelikkust Euroopa pangandussektori osas oleks naiivne arvata, et see jätab meie väikese avatud majanduse puutumata," rääkis Arakas.

"Kindlasti avaldab see mõju ka Eesti kinnisvarasektorile. Kui tootlustasemed on Eesti ärikinnisvaras sektoris langenud  200-250 baaspunkti võrreldes 2009. aastaga, siis võib eeldada, et parimal juhul jäävad tootlustasemed samaks või negatiivse stsenaariumi korral tõusevad 50-150 baaspunkti. Sestap on meie senine konservatiivne äristrateegia ennast õigustanud. Oleme eelistanud rahavoogu vara väärtuse kasvule,“ lisas ta.

EfTEN Kinnisvarafondis on kokku kaheksa kinnisvarainvesteeringut ja üks arendusprojekt Viljandis, kuhu fond kavatseb rajada 7000 mruutmeetri suuruse kaubanduskeskuse. Investeeringute mahu ja tehingute järgi on EfTEN Kinnisvarafond turu üks aktiivsemaid osalisi. Arakase sõnul jätkab ettevõte kvaliteetse kinnisvarainvesteeringute tegemist.

 

EfTEN Kinnisvarafond on EfTEN Capitali poolt 2008 aastal asutatud ärikinnisvarasse investeeriv investeerimisfond. Fond investeeringud ärikinnisvaras on Premia Foodsi keskladu Tallinnas, K-Rauta pood Võrus, Lõkke 4, A. Lauteri 5, Narva mnt. 59 büroomajad Tallinnas, Ülikooli 6A büroomaja Tartu kesklinnas. Lisaks Lepa kaubanduskeskus Pärnus ning Rakvere politsei ja pääste ühishoone.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785