21. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN hakkab Viljandis kaubanduskeskust ehitama

EfTEN Kinnisvarafond alustab Viljandi kesklinnas 5 miljoni euro mahus uue kaubanduskeskuse rajamist, mille ankurüürnikuks saab RIMI hüpermarket.

EfTEN Capitali ja RIMI Eesti Food AS ühise teate kohasel valmib endise Viljandi noortevangla territooriumile 7000m² suurune kaubanduskeskus 2012. aasta oktoobri lõpuks.

EfTEN Capitali juhatuse esimehe Viljar Arakase sõnul saab uues keskuses olema 5300m² üüritavat pinda, mis jaguneb paarikümne erineva üürniku vahel. “RIMI hüpermarket saab olema uue keskuse magnet. Lisaks näeme üürnike seas spordikaupade ja elektroonikamüüjaid, mõnda toitlustuskohta, apteeki ning mitmeid muid teenusepakkujaid, kes Viljandis kaubavalikut ja vaba aja veetmise võimalusi mitmekesistavad,“ sõnas Arakas.

Keskuse nimekonkurss kuulutatakse välja lähiajal. Rajatava kaubanduskeskuse arhitektiks valisid Viljandi Linnavalitsus ja EfTEN Kinnisvarafond ühise konkursi kaudu Arhitektuuribüroo Muru ja Pere arhitekti Urmas Muru.

Hoone ehituse peatöövõtja on Saaremaa ehitusettevõte AS Tesman, kes kaasab allhanke korras kohalikke koostööpartnereid.

Rimi tegevjuht Anders Lorentzson avaldas heameelt, et Rimil, mis tegutseb praegu Centrumis, on võimalus Viljandis laieneda. Rimi supermarket tegutseb praegu Centrumis.  Tegevjuhi hinnangul saab uue Rimi avamisega tööd ligi 70 kohalikku elanikku ning konkurentsi tihenemisest võidab kindlasti tarbija.

EfTEN Kinnisvarafond on EfTEN Capitali poolt 2008. aastal asutatud ärikinnisvarasse investeeriv investeerimisfond. Fondi investeeringud ärikinnisvaras on Premia Foodsi keskladu Tallinnas, K-Rauta pood Võrus, Lõkke 4, A. Lauteri 5, Narva mnt. 59 büroomajad Tallinnas, Ülikooli 6A büroomaja Tartu kesklinnas kui ka Lepa kaubanduskeskus Pärnus ja Rakvere politsei ja pääste ühishoone. Viljandisse rajatav kaubanduskeskus on fondi üheksas investeering.

Rimi Eesti Food AS kauplused kuuluvad Rootsi kapitalil põhineva Rimi Baltic AB kaupluste hulka, mille ainuomanikuks on ICA Groupile kuuluv ICA Baltic AB. Kokku on Rimi Baltic AB-l kolmes Balti riigis 235 kauplust, sealhulgas 39 hüpermarketit (neist 10 Eestis), 63 supermarketit (neist 12 Eestis), 133 odavmüügikauplust (neist 59 Säästumarketit Eestis).

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785