7. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2012. aasta suurimad teetööd

Maanteeamet esitles 2012. aasta suurimaid teeehituse objekte. Kõige olulisemad objektid on liiklussõlmede ümberehitused.

2012. aasta suurimad teede projektid:

Tallinn-Narva maantee 10,6 – 17,4 km Loo teelõigu ehitus koos liiklussõlmedega. Peamine objekt on Kroodi liiklussõlm, millega seoses oli mitmeid maavaidlusi ja seetõttu on pikenenud kogu projekti tähtaeg.

Tallinn - Narva mnt Valgejõe – Rõmeda teelõik ja Viitna ümbersõit, kus on kõik maade vaidlustega seotud küsimused lahendatud ning objekt peaks valmima juba tänavu, et suunata kogu transiit Viitnast eemale.

Haljala liiklussõlm Tallinn – Narva maanteel

Jõhvi viadukti ehitus. Kuigi objekt asub Jõhvi kesklinnas, on tegemist olulise transiidi läbilaskevõimet suurendava objektiga. Vana silla asemel tuleb kaks viadukti, mis peaks liiklusküsimused lahendama. Projekti peaks valmima tänavu.

Pärnu ümbersõit. Põhirõhk on sel aastal Pärnus Ehitajate tee ja ümbersõit Haapsalu maanteele. Projekti tähtaeg on veninud tänu vaidlustele ja tööde teostaja vahetusele, kuid eeldatavalt valmib objekt sel aastal.

Tallinna ringtee Luige liiklussõlm. Tallinna ringteel on kolm suuremat liiklussõlme, kuid välisabiraha perioodi 2011 – 2013 vahenditest on võimalik teostada vaid Luige liiklussõlme ehitus. Teiste ringteel asuvate objektide ehitused on planeeritud uude perioodi.

Vaata kaardilt 2012. aastasse plaanitud teede- ehitus, remondi- ja hooldustöid:

Teetööd 2012
Foto: Maanteeamet
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785