7. märts 2012

2012. aasta suurimad teetööd

Maanteeamet esitles 2012. aasta suurimaid teeehituse objekte. Kõige olulisemad objektid on liiklussõlmede ümberehitused.

2012. aasta suurimad teede projektid:

Tallinn-Narva maantee 10,6 – 17,4 km Loo teelõigu ehitus koos liiklussõlmedega. Peamine objekt on Kroodi liiklussõlm, millega seoses oli mitmeid maavaidlusi ja seetõttu on pikenenud kogu projekti tähtaeg.

Tallinn - Narva mnt Valgejõe – Rõmeda teelõik ja Viitna ümbersõit, kus on kõik maade vaidlustega seotud küsimused lahendatud ning objekt peaks valmima juba tänavu, et suunata kogu transiit Viitnast eemale.

Haljala liiklussõlm Tallinn – Narva maanteel

Jõhvi viadukti ehitus. Kuigi objekt asub Jõhvi kesklinnas, on tegemist olulise transiidi läbilaskevõimet suurendava objektiga. Vana silla asemel tuleb kaks viadukti, mis peaks liiklusküsimused lahendama. Projekti peaks valmima tänavu.

Pärnu ümbersõit. Põhirõhk on sel aastal Pärnus Ehitajate tee ja ümbersõit Haapsalu maanteele. Projekti tähtaeg on veninud tänu vaidlustele ja tööde teostaja vahetusele, kuid eeldatavalt valmib objekt sel aastal.

Tallinna ringtee Luige liiklussõlm. Tallinna ringteel on kolm suuremat liiklussõlme, kuid välisabiraha perioodi 2011 – 2013 vahenditest on võimalik teostada vaid Luige liiklussõlme ehitus. Teiste ringteel asuvate objektide ehitused on planeeritud uude perioodi.

Vaata kaardilt 2012. aastasse plaanitud teede- ehitus, remondi- ja hooldustöid:

Teetööd 2012
Autor: Maanteeamet
Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688