10. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu ümbersõidu ehitus graafikust maas

Pärnu ümbersõidu ehitusel on tekkinud mitmenädalane mahajäämus, mis seab ohtu ehituse valmimise tähtaja, vahendas "Aktuaalne kaamera" eile.

Ümbersõidu Ehitajate tee ehituslepingu maksumusega ligi 248 miljonit krooni allkirjastasid maanteeamet ning AS Koger & Partnerid ja Läti tee-ehitusfirma SIA Binders septembris. Detsembris lisandus Pärnu läänepoolse ümbersõidu leping summas ligi 86 miljonit krooni. Kokku on firmadel Pärnus tööd 333 miljoni krooni eest.

Läbimurre Lihula maanteele ehk läänepoolne ümbersõit edeneb paraku visalt ja ehitustöödega ollakse graafikust maas. Aasta lõpuks peab valmima 3,8 km uut või remonditud sõiduteed ja 4,2 km kergliiklusteed, kaks kergliikluse tunnelit, sild üle Sauga jõe ja 228 meetrit müratõkkeseina.

Maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko sõnul on läänepoolne läbimurre kaks nädalat graafikust maas peamiselt raskete talviste ilmaolude tõttu.

"Aktuaalsel kaameral" ehitusfirmalt Koger & Parterid kommentaare saada ei õnnestunud, kuna kokkuleppe kohaselt jagab kommentaare töö tellija ehk maanteeamet.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785