11. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeamet: tee-ehituse tähtaegadega muret pole

Märt Puust, maanteeameti peadirektori asetäitja ehituse alal pole nõus väitega, et mitmete suuremate teeprojektide ehitusprotsessid on hakanud venima.

Hetkel on maanteeametil suuremaid, üle 100 mln krooni maksumusega tee-ehituse lepinguid töös kokku kuus, need on Tallinna-Narva maanteel Loo-Maardu, Liiapeksi-Loobu, Viitna möödasõit ja Kukruse-Jõhvi, Tallinna-Tartu maanteel Mäo möödasõit ja Tallinna-Pärnu maanteel Pärnu linnas Ehitajate tee.

Puusti sõnul pole sellises mahus suurprojekte maanteeametil kunagi varem olnud korraga töös. "Kõik need tööd on täna ka graafikus ja ei ole alust karta nende valmimistähtaja edasilükkumist," kinnitas ta.

Pärnu läänepoolne ühendustee, kus on mõningane mahajäämus planeeritud graafikust, tema sõnul suuremate objektide hulka ei kuulu, sest selle hind jääb alla 100 miljoni (ligi 86 miljonit) krooni. "Ka pole hetkel vaidlustuse tõttu peatunud ükski maanteeameti tee-ehituse hange," märkis Puust.

Hetkel on hankes Tallinna-Tartu maantee Aruvalla-Kose projekteerimine ja ehitus, Pärnu ümbersõidu Papiniidu pikendus ja hankeks ettevalmistamisel on Tartu-Jõgeva-Aravete maantee Kaarepere eritasapinnaline raudteeülesõit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785