Autor: Ehitusuudised • 8. juuli 2024

Riik kaotab projektide jõulise elluviimisega usaldust

Hirm ja emotsioonid on riigi suurprojektide elluviimisel halvad nõuandjad, kohalike vastuseisu aitavad ennetada pigem varajane kaasamine ja meelehea. Kuidas lahendada arendus- ja ehitusvaldkonnas taristute rajamisega kaasnevat vastuseisu ja NIMBY* ja BANANA** mõju, arutasid Rail Baltica mobiilsuskonverentsil riigi ja ettevõtjate esindajad.
Rail Baltica mobiilsuskonverentsi vestlusring. Foto: Vallo Kruuser.

Suve hakul toimunud Rail Baltica mobiilsuskonverentsil arutasid kogukondadega dialoogi loomise ja suurprojektidele vastuseisu ennetamise üle Rõuge vallavanem Britt Vahter, Tallinna Ülikooli linnauuringute professor Tauri Tuvikene, TREV2 juht Sven Pertens ja Fermi Energia kommunikatsioonijuht Mihkel Loide.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785