Autor: Toomas Kelt • 30. mai 2024

Euroopa terasetööstuse mure – kliimameetmed ahistavad

Euroopa terasetööstuse esindajad tunnevad, et Euroopa kliimameetmed, eriti piiril kohaldatav süsinikdioksiidi kohandusmehhanism (CBAM), vähendavad sektori konkurentsivõimet.
Väljaspool Euroopa toodetud terase impordil tuleb lähiajal hakata tasuma süsinikuheite eest.
Foto: Worldsteel

CBAM on üks meetmetest, mis peaks vähendama Euroopa Liidu süsinikuheidet. CBAM näeb ette, et kui ettevõtja soovib tuua Euroopa Liitu kaupa, mille tootmine on saasterohke, tuleb tal maksta süsinikuheite eest tasu, mis on ekvivalentne sellele, mida tasuvad samalaadse kauba tootmisel EL ettevõtjad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785