Autor: Urve Vilk • 16. aprill 2024

Materjalide taaskasutus ei pruugi anda rahalist võitu

Ehitusmaterjalide puhul ei pruugi taaskasutus anda rahalist võitu, sest vaja võib minna keerukamat tootmisprotsessi, mis lõppkokkuvõttes võib muuta toote lõpphinna liiga kalliks. Vaja on pigem kavalaid lahendusi kui toorest jõudu, leisid eksperdid Targa Ehituse konverentsi vestlusringis.
Saint Gobaini juht Mart Arro ütles konverntsil Tark Ehitus, et osade materjali ümbertöötlemine ja uuesti taaskasutamine võib minna kulukaks.
Foto: Raul Mee

“Eestis näiteks korjatakse kokku kipsplaadi jäägid – seda saab kasutada uue kipsplaadi tootmiseks. Kui rääkida soojustusmaterjalidest, siis ka 70% klaasvillast on taaskasutatud klaas ehk ettevõtetes, kus tekivad klaasijäätmed, kogutakse need kokku ja kasutatakse tulevikus villa tootmisel,” tõi Saint Gobaini ja Eesti Ehitusmaterjalide Liidu juhi Mart Arro näiteks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785