Autor: Teeli Remmelg • 18. november 2022

Ehitajate vastulause: üheööliblikatega ja vanade harjumustega A-energiaklassi ei saavuta

Veel aasta tagasi ehitusbuumi tipus rabatud korterite ostjad ägavad nüüd järsult suurenenud energiaarvete küüsis ja loobivad kive arendajate ning ehitajate kapsaaeda, kes ei ole nõus, et kõik pannakse ühte patta ehitusbuumi ajal kiiret kasumit jahtinud üheööliblikatest õnneotsijatega ja äärmuslike energiatarbijatega.
Ehitusettevõtjate Liidu juht Kaupo Kolsar rõhutab, et ehitaja ehitab projekti järgi, mille on talle andnud tellija. foto: Andras Kralla
Foto: Andras Kralla

Kuigi energiamärgistega seotud probleemidele on ehitusturul juhitud tähelepanu juba aastaid, siis nüüd on see kerkinud tarbijate igapäevaellu suurte energiaarvete näol ja usinalt on asutud otsima süüdlast. Ühe põhjusena tuuakse välja, et arendajad võivad uusarenduste energiamärgistega tahtlikult vassida, kirjutas Äripäev.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785