Autorid: Eliisa Matsalu, Kristel Härma • 16. november 2022

Kinnisvaraarendajad võivad uusarenduste energiamärgistega tahtlikult vassida

Kortermajad Tallinnas Õismäel.
Foto: Andras Kralla
Vahel võib olla ka arendaja huvi näidata kortermaja energiatõhususe arvutust paremana, kui ta seda tegelikkuses on, tõdes Tallinna Tehnikakõrgkooli ehitusinstituudi juhtivlektor Anti Hamburg.

Näiteks kui projekt on valmis joonistatud ja esmast energiatõhususe analüüsi pole tehtud ning selgub, et soovitud energiatõhususe klassi pole võimalik saavutada, soovib arendaja seda ikkagi saada. “See võib olla natuke suunatud motivatsioon näidata tulemusi paremana, kui nad on.”

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785