25. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome lahe põhjakaldal laiutavad ehitajatele miljardiprojektid

Autor: SRV
Soome ehitusmaht mõjutab otseselt ka Eesti ehitajate leiba. Kui viimasel poolel aastal on tulnud põhjakaldalt uudiseid ehitusmahtude vähenemisest, siis sel nädalal on teatatud Helsingi piirkonnas kahe suurarenduse käimalükkamisest, mis on potentsiaalsed töömaad ka Eesti ehitajatele. Aeg näitab, kes saavutavad edu miljardiprojektide alltöövõtu hangetel

YIT Soome alustab Helsingis Pasila suurarendusega, mille ehitamise osas on koostöövõimalustega Ehitusuudiste andmetel tutvumas käinud juba mitu Eesti ehitusettevõtet. Tegemist on miljardiprojektiga, mille ehitamisega alustatakse juba tänavu ja mis annab ehitajatele tööd prognoositavalt 10 aastat.

Värskelt saabus Soomest uus miljardiprojekti uudis. Nimelt hakkavad põhjanaabrid Kalasatama piirkonda rajama tornelamuid. Esimese tornelamu ehitusega alustatakse juba järgmine aasta ning kogu arendusega plaanitakse valmis saada 2023. aastaks. 

See on kindlasti hea uudis ka Eesti ehitussektorile, mida kimbutab mahtude vähesus. Küll aga eeldab Soomes edukas alltöövõtt turu tundmist. 

Ehitusuudised.ee korraldab koostöös advokaadibürooga Rödl&Partnerid seminari Kuidas saada Soomes edukalt alltöövõttu? Seminaril räägivad edu valemitest eksperdid Soomest.

Vaata lähemalt infot SIIT ja pane ennast kirja.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785