Autor: Väinu Rozental • 5. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Water Seri järgmine lüli pankrotiohus

Torustike ehitustöid teostavasse Water Seri gruppi kuuluvast seitsmest firmast kolm on kohus juba maksejõuetuks tunnistatud ja pankrotikirves ripub grupi järgmise firma kohal.

Harju maakohus määras 30. augustil OÜ Water Ser Group ajutiseks pankrotihalduriks Andres Tootsmani ning pankrotiavaldus tuleb kohtus läbivaatamisele 3. oktoobril. Pankrotiavalduse andis sisse ettevõte ise.

Tootsman ei soostunud enne pankrotiistungit täpsustama, kui suur võlakoorem Water Ser Groupil kaelal on. Maksu- ja tolliameti andmeil ulatub Water Ser Groupi maksuvõlg 86 371,19 euroni, millele lisandub intress 7042,60 eurot (seisuga 2.09.2011).

Water Seri gruppi kuuluvatest ettevõtetest pankrotistus esimesena selle aasta 8. juunil AS Water Ser Lõuna- Eesti. Aprilli lõpus kirjutas Äripäev, et Water Ser Lõuna-Eesti viis kohtusse pankrotiavalduse, kuigi vaid kuu aega varem kandideeris ettevõte veel riigihangetel.

Harju maakohus kuulutas 21. juunil välja ASi Water Ser pankroti. Toona rääkis Water Ser Group OÜ juhatuse liige Andres Pürg Äripäevale, et tema plaanid on seotud sellega, et võimalikult palju Water Ser Groupi kuuluvaid ettevõtteid suudaks oma tegevust jätkata.

Paraku on läinud teisiti, sest 22. augustil pankrotistus grupi järgmine ettevõte, OÜ Water Ser Ehitusjuhtimine.

Kontserni emaettevõte on OÜ Water Ser Holding ning gruppi kuuluvad veel OÜ Water Ser Lääne-Eesti ja OÜ Water Ser No-dig. Kui emaettevõttel ja Lääne-Eestis tegutseval tütarfirmal pole maksuvõlgasid, siis Water Ser No-digi võlad ulatuvad maksu- ja tolliameti andmeil 33 705,81 euroni ja intress on 227,67 eurot. Nii põhivõlg kui intressid on ajatatud.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785