21. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vald loodab läbi hiigelprojekti saada juurde kuni 850 uut elanikku

Rahvusvahelise ettevõtte Oxford Sustainable Groupi poolt käivitatud Rapla maakonna uue linnaku arendus võib valla hinnangul tuua neile juurde kuni 850 elanikku.

Juuru valla ehitus- ja planeeringuspetsialist Riho Rüüson kinnitas, et Oxford Sustainable Groupi poolt Oxford Parki nimelise linnaku arendus on hetkel projekteerimisfaasis, välja on juba antud ka 12 ehitusluba.

„Ehitusega plaanitakse alustada sel suvel, kõigepealt kommunikatsioonitrassid,“ rääkis Rüüson, kelle sõnul hetkel ei asu planeeritaval arendusmaal midagi.

Rüüsoni sõnul vald tervitab projekti, sest selle läbi võidakse juurde saada uusi maksumaksjaid, elanikke võib juurde tulla 600-850 . Samuti on planeeritud koostootmisjaam, mis annaks sooja asumile ja seeläbi saaks kogu Juuru kaugküte lahendatud.

Kuna arendus on mahukas, võib tegu olla kuni 10aastase projektiga, märkis Rüüson. Arendaja on lubanud kasutada keskkonnasõbralikke materjale, näiteks ehitatakse ka biokütusel töötav katlamaja. Lisaks elamuehitusele peaks uus arendus tooma kaasa ka veekeskuse, lasteaia, büroo- ja ärihooned, mis looks ka uusi töökohti. Arenduse üheks võimalikuks väljundiks tööturul võiks saada Järlepa külas paiknevad praegu tühjalt seisvad tootmismaad, lisas Rüüson.

Rüüsoni sõnul on arendajal plaanidega tõsi taga, läbirääkimised algasid 2006. aasta lõpus. Kaks aastat on juba tööd tehtud detailplaneeringuga ja välja antud ka ehituslubasid. „Tundub, et ei ole ulme, kui on nii pikk protsess läbitud. Investor on arendaja näol olemas,“ kinnitas vallaametnik.

Firma Oxford Sustainable Group käivitas Rapla maakonnas Juurus 200 miljoni eurose Oxford Parki nimelise linnaku arenduse. Oxford Park moodustab 560 000 m² territooriumil Tallinna ja Rapla vahele Atla külasse jääva tervikliku uusasumi, kuhu peaks elama asuma 350 peret. Itaalia arhitekti Francesco de Luca kavandatud külas saab valida ridaelamute, eramajade, kahe- ja kolmepereelamute vahel.

Oxford Parki kavandamine algas 2007. aastal, mil alustati detailplaneeringutega. Kogu alale on kavandatud terviklik infrastruktuur koos elamu- ja ärimaa, energeetika ja muu taristu, puhkealaga.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785