24. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: pea pooled eestlased kannatavad liigkitsikuse käes

Koguni 41,2 protsenti Eesti elanikest asub ülerahvastatud majas või korteris, selgus Eurostati värskelt avaldatud uuringust.

Euroopa Liidus on see number kõige kõrgem Lätis (57,7 protsenti) ja Rumeenias (55,3 protsenti), vahendas Õhtuleht. Eestist kõrgem on ülerahvastatud elamistingimustes elavate inimeste hulk veel Ungaris ja Bulgaarias.

Ülerahvastatud elamistingimusteks on uuringus loetud eluasemeid, kus muude tingimuste seas pole kahe alla 12aastase lapse kohta üht omaette tuba või eraldi tuba iga 18aastase või vanema kohta.

Eesti on Euroopa Liidu esiviisikus ka eluasemete arvu poolest, kus on probleeme lekkiva katusega (20,2 protsendil eluasemetest), puudub veega tualett või WC siseruumides (12,2 protsendil) ning puudub vann või dušš (12,8 protsendil).

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785