Autor: Kadri Jakobson • 19. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wolmreksi omanik distantseerib end jamast

Alltöövõtjatele miljoneid kroone võlgu oleva Wolmreks Ehituse suuromanik Adu Haki on võtnud ettevõtte juhtimise üle, kuid Äripäevale ta rohkemat rääkida eile ei osanud.

„Olen siin natuke vähe aega juht olnud ja ehk oskan praegu natuke vähe rääkida. Helistage esmaspäeval,“ ütles Wolmreks Ehituse uus juhatuse esimees Adu Haki. Kahjuks oli nii, et ehitajat eile vastvalminud Pärnu lastekodu avamisel polnud, lisas ta.

Äriregistri andmetel on Adu Haki Olavi Israeli asemel Wolmreks Ehituse juhatuse liige alates 12. novembrist. Wolmreks Ehituse kontorist öeldi, et endine juht Olavi Israel on hetkel puhkusel. Firma kodulehel enam Israeli nime kirjas pole.

Samal päeval, kui Äripäev petuskeemist kirjutas ehk 4. novembril, otsustas aastaid Keskerakonda kuulunud Haki erakonnast välja astuda. Keskerakonna kontorist kinnitati Äripäevale, et Wolmreks omanik ja juhatuse liige Adu Haki esitas ise avalduse erakonnast lahkumiseks. Erakonna aukohus Haki käitumist ei aruta, sest ta pole enam Keskerakonna liige. Keskerakonna teatel esitas Wolmreksi juht Adu Haki erakonnale lahkumisavalduse oktoobri lõpus.

„Adu Haki esitas ise Keskerakonnale lahkumisavalduse, mille erakonna juhatus ka rahuldas,“ kinnitas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk. „Avaldus esitati oktoobri lõpus ning äriregistrile esitati sellekohased andmed 1. novembril.“

Ehkki paljude liikmete astumisel erakonda saadavad erakonnad välja pressiteateid, siis lahkumise puhul mitte. Haki lahkumise puhul ei avaldanud ka Keskerakond pressiteadet. „Üldjuhul ei avalda me liikmete lisandumise või väljaarvamise kohta pressiteateid,“ ütles Pukk.

Küsimusele, kas Haki käitumine Wolmreks Ehituse ja Kristiine Ehituse omanikuna ja juhina tuleb arutlusele ka Keskerakonna aukohtus, vastas Pukk: „Keskerakond mõistab hukka kõik seadusevastased teod kui süüdimõistev otsus on langetatud. Adu Haki käitumist erakonna aukohus ei aruta, sest Haki pole enam Keskerakonna liige.“

Wolmreks Ehitus on alltöövõtjatele võlgu Pärnu lastekodu ja Pärnu kutsehariduskeskuse ehitusel miljoneid kroone. Firma suhtes on algatatud kriminaalmenetlus kelmuse tunnustel. Adu Haki omanduses olevad Wolmreks Ehitus ja Kristiine Ehitus võitsid mitu riigihanget, kuid alltöövõtjatel soovitasid Wolmreks Ehituse ja Kristiine Ehituse juhid sõlmida lepingud Merkton Ehitusega, mis kuulus samuti Adu Hakile. Peatöövõtjad said riigihangete tellijalt raha, kuid Merkton Ehitus alltöövõtjatele tehtud tööde eest raha ära ei maksnud. Novembri algusest on Merkton Ehitus likvideerimisel.

Üleeile protesteerisid petta saanud alltöövõtjad Pärnu lastekodu avamisüritusel, kuid peatöövõtja Wolmreks Ehituse kontorist polnud kohal kedagi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785