Autor: Hannes Sarv • 4. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wolmreksiga seotud skandaalne seltskond

Partneritele mütsi pähe tõmbamises kahtlustatava Wolmreks Ehitusega on seotud skandaalne seltskond.

Wolmreks Ehituse, Kristiine Ehituse ja Merkton Ehituse põhiomanik ja juht Adu Haki on 1998. aastast alates Keskerakonna liige. 2008. aastal oli ta Äripäeva rikaste edetabelis 393. kohal 96,1 mln krooniga.

Haki ja Wolmreks on olnud seotud keskerakondlase Lauri Laasi kinnistu saamisega. Maatüki ostmisel 2006. aastal tuli Laasile appi just Wolmreks, kes oli n-ö tehingu vahendaja. Juriidiliselt ei kuulunud maatükk Laasile, seega polnud tal vaja seda majanduslike huvide deklaratsioonis märkida.  

2008. aastal kaebas Haki erakonnakaaslase Mart Viisitamme juhitava Pärnu linnavalitsuse peale ja süüdistas teda riigihangete seaduse rikkumises ning Tiit Kuuli ettevõtte eelistamises. Tüliõunaks oli väidetavalt Pärnu spordihalli ehitus.

Wolmreksi väikeomanik ja tegevjuht Olavi Israel oli kunagi Keskerakonna tegevsekretär. 2006. aastal vabastati ta Murru vangla direktori kohusetäitja ametikohalt. Praegu kuulub IRLi.

Wolmreksi kvaliteedijuht Illar Ehala on samuti keskerakondlane. Kunagine kodakondsus- ja migratsiooniameti haldusosakonna juhataja kt Illar Ehala on aastal 2004. kohtus süüdi mõistetud selle eest, et tegi korruptsioonivastase seadusega keelatud tehinguid.

Ehala tellis ametile akende pesu ja suunas riigihanke, millega telliti kontoritesse koristustöid, oma pojale ja naisele kuuluvale firmale. Ehala kuritarvitas ametiseisundit, kui tegi ettepaneku Wolmreksi juhile Adu Hakile, et too telliks allhanke korras koristustöid tema naise ja poja firmalt. Kohus määras Ehalale ligi 30 000kroonise trahvi.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785