Puumarket: puiduhind tõuseb lähinädalail kuni 10%

AS Puumarket juhatuse esimehe Marti Rehemaa sõnul on lähinädalail oodata puiduhinna kuni 10protsendilist tõusu, samas ei pruugi kogu sortiment hooaja jooksul tarbijale pidevalt kättesaadav olla.

"Puidu hinnad hakkasid tasapisi tõusma möödunud aasta kolmandas ja neljandas kvartalis. Et tegemist oli suhteliselt väikeste tõusudega, siis need muudatused üldjuhul ei mõjutanud hindu lõpptarbija jaoks. Käesoleva aasta alguses tõusid puidu hinnad umbes 5 kuni 10% ja lähinädalatel on oodata teist samasugust tõusu, mis kindlasti mõjutavad siis juba hindu ka lõpptarbija jaoks," rääkis Rehemaa.

Tõenäoliselt jätkub puidu hindade järk-järguline tõus vähemalt käesoleva aasta sügiseni, mil lõpeb hooaeg ja väheneb seega ka nõudlus turul.

Rehemaa selgitas, et kuna kõik tootjad ja edasimüüjad on juba pikemat aega tegelenud tõsiselt oma ladude optimeerimisega, siis ollakse olukorras, kus vaatamata hindade tõusule ei pruugi kogu vajaminev sortiment olla hooaja jooksul tarbijale pidevalt kättesaadav. Toodetakse vaid tellimuste peale ning kiirelt opereeritavate laovarude seis on oluliselt väiksem kui varasematel aastatel.

Tarbijate eelistuses on Rehemaa sõnul muutunud märgatavad muutused. "Näiteks otsitakse praegu palju rohkem alternatiivse võimalusena odavama hinna ja madalama kvaliteediklassiga tooteid, samuti ei osteta enam suuri koguseid objektile valmis, pigem ostetakse tihedamini vastavalt reaalsele vajadusele ja väikeste koguste kaupa," märkis ta.

Positiivne muutusena tõi ta välja tarbijate teadlikkuse kasvu: klientide ostueelistustes kasvab järjepidevalt kuivatatud saematerjali osakaal märja saematerjali arvelt.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed