22. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puukeskus: puidu hind buumi tipu lähedal

Puidu ja puittoodete hinnad on Puukeskuse andmeil alates 2009. aasta teise kvartali lõpust märgatavalt tõusnud. 2010. aasta jaanuaris ning veebruaris jäi hind 2009. aasta lõpu tasemel paigale, kuid tänavu märtsist algas taas surve tõusule.

"Usun, et oodata on samasuguse trendi jätkumist ka lähima aja jooksul. Kuivõrd hinnad hakkavad lähenema 2006-2007. aasta tipule, siis tõus ei saa enam olema arvatavasti nii järsk," selgitas Atso Matsalu, ASi Puukeskus tegevdirektor.

Samas võib öelda, et toodete valikus pole eelmiste aastate samade kuudega võrreldes erilisi muutusi märgata olnud. Pigem võiks prognoosida, et lähiajal hakkab klientide oste enam mõjutama materjalide kättesaadavus – kui kaubanduses pole soovitut saada, tuleb leida sellele mingisugune alternatiiv ehk asendustoode," lisas Matsalu. "Mahud on loomulikult veel väiksemad kui buumiaegsel perioodil, kuid positiivse aspektina tasub märkida seda, et nõudlus puittoodete järele on järk-järgult kindlasti taastumas."

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785