15. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Glaskeki maksuvõlg kasvanud pea 7 miljonini

Glaskeki tütarettevõtte suurenev maksuvõlg ja nimevahetus tekitab konkurentides kahtlusi, et ettevõte jätab hangetel võitmise nimel riigile maksud maksmata, kirjutab Äripäev.

Glaskeki tütarfirmal Glaskek Tallinnal on viimase poole aasta jooksul kasvanud võlg riigi ees 6,8 miljoni kroonini, millest suurima osa ehk 3,2 miljonit moodustab käibemaks.

Maksuvõlg ning asjaolu, et kolmel teisel tütarettevõttel pole sel perioodil maksuhäireid olnud, on pannud akende-uste ja fassaadide tootjad kahtlustama, et Glaskek teeb hangetel soodsamaid pakkumisi just riigimaksude maksmata jätmise arvelt.

Kahtluseid niigi pingelisel turul õhutab ka fakt, et võlgades tütarfirma nimi muudeti mai lõpus Glaskekiga näiliselt mitteseonduvaks Delooraltiks.

Glaskeki juhatuse liikme Indrek Pajuri peab selliseid väiteid „müraks ja hämaks, mis on maksuvõla ümber tekkinud.“ Pajuri sõnul on maksuamet pannud nende Tallinna tütarettevõttele peale tõkendi ja praegu peetakse ametiga läbirääkimisi võla ajatamiseks.

Loe lähemalt tänasest Äripäevast

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785