Autor: Ehitusuudised • 8. jaanuar 2024

Eesti teadlaste loodud lahendus näitab täpselt hoonete energiakulu

Tallinna Tehnikaülikooli Targa Linna Tippkeskuses arendatud hoone Digiauditi lahendus arvutab kord kuus mõõdetud tarbimise põhjal hoone energiatõhususklassi, arvestades tegelikke ilmaolusid.
Tallinna Tehnikaülikool, TalTech. Tallinn (EST). Foto: Andras Kralla, Äripäev/Scanpix Baltics
Foto: Andras Kralla

“Hoonete energiasääst on kerkinud iga kinnisvaraomaniku prioriteediks ja kokkuhoiu kavandamisel on oluline saada ka ülevaade energiatarbimise hetkeseisust. Mõõtmise põhjal energiatõhususklassi arvutamine on selleks lihtsaim viis, mis annab hea üldpildi,” selgitas Digiauditi projekti juhtivteadlane Martin Thalfeldt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785