Autor: Tõnu Mertsina • 12. detsember 2023

Mertsina: välisnõudlus lähiajal ei parane

Eesti päritolu kaupade ekspordi tugev langus jätkus oktoobris. Aastases võrdluses vähenes see jooksevhindades 23%. Selle aasta esimese kümne kuuga on eksport vähenenud aga 18%, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina märgib, et välisnõudlus mõjutab ekspordisektorist oluliselt suuremat osa meie majandusest.
Foto: Andras Kralla

Enamus ekspordilangusest tuleb viiest kaubagrupist

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785