Autor: Eva Kiisler • 3. september 2019

Insenerirebased alustavad õppeaastat soojakus

TalTechi Inseneriteaduskonna Üliõpilaskogu korraldab uue õppeaasta alguse puhul uutele tudengitele suunatud teabe- ja meelelahutusprogrammi, mis toimub ülikoolilinnaku südamesse püstitatud soojakutest koosnevas ehitises.
Soojakunädala avaloeng.
Foto: INSÜK

Tänavu kogunevad vastsed inseneritudengid soojakusse juba kolmandat aastat. Eelmisel neljapäeval alustanud, nädala vältava soojakuprogrammiga soovib üliõpilaskogu olla värsketele tudengitele nähtavam ning erinevate tegevuste abil liita neid paremini ülikooli ja tudengieluga. Ettevõtmise raames korraldatakse tudengitele erinevaid vaba aega sisustavaid tegevusi, nagu filmi- ja diskoõhtud, pubquiz, noolemäng ja tikumaja ehitamine, aga ka insenerielu tutvustavad infoõhtud ja inseneeria teemalised loengud.

Inseneriteaduskonna Üliõpilaskogu juhatuse esimees Eerik Teder ütles, et soojakunädala avaloengul osales üle 100 inimese ja kõik soovijad ei mahtunudki soojakusse. Samuti osutus populaarseks õhtune programm. „2/3 rebaste stardikottidest on juba välja jagatud. Järgmiseks aastaks peame rohkem soojakuid planeerima,“ ütles ta.

Suurtegijate Merko, Mapri Ehituse, NOBE, YIT, AU Energiateenuse, Adveni jt kõrval pani tänavu üritusele õla alla ka Ehitusuudised, jagades inseneeriarebastele ajakirja Ehitaja ja osalusi Ehitusuudiste veebiseminaridel.

Ineneritudengid soojakus toimus esimest korda 2017. aastal kahenädalase ettevõtmisena. Programm kujunes väga edukaks nind saades pilootprojektist innustust, korraldati samanimeline programm uuesti ka 2018. aastal. Kuigi programmi kestvust lühendati nädala aja võrra, ei muutnud see üldist tulemust ning kõik külastajad leidsid endale midagi meelepärast.

Inseneriteaduskonna Üliõpilaskogu (INSÜK) loodi 2017. aasta jaanuaris. Üliõpilaskogu moodustavad aktiivsed ja teotahtelised inseneriteaduskonna tudengid. Üliõpilaskogu põhiülesanne on olla tudengite hääl teaduskonnas ning anda omapoolne panus inseneriteaduskonna õppekvaliteedile ja ürituste korraldamisele.

Vaata soojakunädala kava Facebookist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785