Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 15. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rail Baltica otsib BIM-strateegia koostajat

Seoses otsusega võtta kasutusele Rail Baltica projekti rakendamisel BIM ehk ehitusteabe modelleerimine kuulutas raudteeprojekti keskne koordinaator RB Rail välja avatud konkursi Rail Baltica detailse BIM strateegia arendamiseks.

28. veebruaril toimub Ehituse tehnoloogiakonverents 2018 "E-ehitusega edukaks". 

Konverentsi fookus on kaasaegsete lahenduste kasutamisel nii ehitamisel kui ehitistes, ehitusinfo juhtimisel ja e-ehituse ühtse klassifikatsioonisüsteemi loomisel. Arutame, kas Eesti on digiriigina edukas ka ehitussektoris või jääb teadmistest veel vajaka. Uurime, kuidas toetab tehnoloogia areng ehitussektori efektiivsust?

Pane ennast kirja SIIN.

Strateegia peab sisaldama järgmist: ühised BIM- ja CAD-standardid ja normid, sh varahaldussüsteem, failide ja kataloogide vormingud ja struktuur, arendamistasand, sh teabe üksikasjalikkuse tasand, soovitused BIMi IT-taristule ja ühisele andmekeskkonnale, asjaomaste osapoolte rollid ja vastutusalad, koolitus ja tugi.

„Kõik asjaomased osapooled, eriti projekteerimisteenuste tarnijad, peaksid projekti praeguses rakendamisetapis olema teadlikud sellest, et Rail Baltica projekteerimisel ja ehitamisel kasutatakse BIMi. See tagab suurema täpsuse ja annab võimaluse tegeleda probleemidega enne ehitustegevuse algust. Mudel ja teave võimaldavad vajalikke ressursse täpsemalt hinnata – materjalivaru ja vajalikke töid, mis omakorda annab meile täpsemaid andmeid projekti kulude kohta,“ kommenteeris RB Rail ASi operatsioonide juht ja juhatuse liige Kaspars Rokens.

Oluline on see, et BIM annab olulist teavet kogu projekti taristu kohta, mida saab kasutada terve Rail Baltica olelusringi jooksul, sh tegevusetapis.

BIM-strateegia suuniste põhjal plaanib RB Rail sel suvel alustada BIM-tehnoloogia hankemenetlusega.

Pakkumusi oodatakse elektrooniliselt hiljemalt 8. märtsiks. 

Loe ka Suur ülevaade: Rail Baltica hetkeseis ja hankeplaanid

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785