Rail Baltica otsib BIM-strateegia koostajat

Seoses otsusega võtta kasutusele Rail Baltica projekti rakendamisel BIM ehk ehitusteabe modelleerimine kuulutas raudteeprojekti keskne koordinaator RB Rail välja avatud konkursi Rail Baltica detailse BIM strateegia arendamiseks.

Strateegia peab sisaldama järgmist: ühised BIM- ja CAD-standardid ja normid, sh varahaldussüsteem, failide ja kataloogide vormingud ja struktuur, arendamistasand, sh teabe üksikasjalikkuse tasand, soovitused BIMi IT-taristule ja ühisele andmekeskkonnale, asjaomaste osapoolte rollid ja vastutusalad, koolitus ja tugi.

„Kõik asjaomased osapooled, eriti projekteerimisteenuste tarnijad, peaksid projekti praeguses rakendamisetapis olema teadlikud sellest, et Rail Baltica projekteerimisel ja ehitamisel kasutatakse BIMi. See tagab suurema täpsuse ja annab võimaluse tegeleda probleemidega enne ehitustegevuse algust. Mudel ja teave võimaldavad vajalikke ressursse täpsemalt hinnata – materjalivaru ja vajalikke töid, mis omakorda annab meile täpsemaid andmeid projekti kulude kohta,“ kommenteeris RB Rail ASi operatsioonide juht ja juhatuse liige Kaspars Rokens.

Oluline on see, et BIM annab olulist teavet kogu projekti taristu kohta, mida saab kasutada terve Rail Baltica olelusringi jooksul, sh tegevusetapis.

BIM-strateegia suuniste põhjal plaanib RB Rail sel suvel alustada BIM-tehnoloogia hankemenetlusega.

Pakkumusi oodatakse elektrooniliselt hiljemalt 8. märtsiks. 

Loe ka Suur ülevaade: Rail Baltica hetkeseis ja hankeplaanid

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed