Autor: Eva Kiisler • 2. jaanuar 2018

Vaata, millised olid Ehitusuudiste loetuimaid artiklid 2017

Autor: Andras Kralla
Need viis on Ehitusuudiste eelmise aasta kõige loetumad uudised. Mullu äratasid huvi alltöövõtjate nappus Eesti turul, käesolevast aastast kehtima hakkav erialase pädevuse tõestamise nõue, elementmajade turusolkijad, edukaimad ehitusettevõtjad ja mõistagi ka Lutheri Ärimaja ehitus.

1. Raivo Rand: suured ja tugevad alltöövõtjad on turult kadunud (16.10.2017)

Rand & Tuulbergi Grupi üks omanikke ja Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juht Raivo Rand nendib, et hetkeseisuga tegutseb Eestis ehitusvaldkonnas 9500 ettevõtet, kuid 8500 neist on 1–9 töötajaga ehk mikroettevõtted. Viimastel aga on võimatu tööviljakust tõsta.

2. Ehitusvaldkonna ettevõtjatel tuleb hakata erialast pädevust tõendama (04.12.2017)

Uue määruse kohaselt lähevad ehitusvaldkonna ettevõtjad järgmisest aastast järk-järgult üle kutsepõhisele pädevuse tõendamisele. Kui praegu on ettevõtja kvalifikatsiooni tõendamine lubatud ka erialast haridust ja töökogemust tõendavate dokumentidega, siis tulevikus tuginetakse eelkõige kutsetunnistustele.

3. Puitmajaliit: elementmajade odavpakkujad külvavad klientides segadust (03.10.2017)

Tellides endale “tehasemaja”, tuleb leping kliendil alati korralikult läbi lugeda ja enne sellele alla kirjutamist selgeks teha lepingus sisalduvad ning sealt välja jäänud tööd. Turu keskmisest hinnast poole odavamat maja ei ole olemas ning klient peab arvestama, et sotsiaalmeedias pakutavad odavad tehasemajapaketid ei sisalda enamasti kallimaid ehitustöid, kirjutab Eesti Puitmajaklastri projektijuht Lauri Kivil.

4. Kes olid mullu edukaimad ehitusettevõtjad? (21.10.2017)

Aastaga kasvas ehitustettevõtjate TOPi edetabelisse reastatud 115 ettevõtte koondkäive 2,3%, olles kokku 1,78 miljardit eurot. Edetabelis osalenud ehitusfirmade ärikasum oli mullu kokku 70,5 miljonit eurot, vähenedes aastaga 14%.

5. "Jalge all on vaid 2 cm betooni, ehk peaks liigutama?" (02.08.2017)

Objektijuht Hardy Ivaski kogemused Lutheri vineerivabriku masinasaali renoveerimisel kinnitavad veelkord, et vana hoonet rekonstrueerima asudes tuleb valmis olla tõesti kõigeks võimalikuks.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785