Loksa linn saab 1,6 miljoni euroga kaasaegse kaugküttetorustiku

Foto: Erik Prozes

Soojatootja N.R. Energy alustas Loksa linna kaugküttetorustiku rekonstrueerimist. Kokku üle 1,6 miljoni euro maksev umbes 5-kilomeetrime kaasaegne torustik vähendab trassikadusid ja aitab elanikel kokku hoida küttekuludelt.

Rekonstrueeritava kaugküttetorustiku kogupikkus on umbes 5 kilomeetrit, sellest tänavu paigaldatakse umbes 1,8 kilomeetrit ja 2018. aastal ülejäänu. Tööd on kavas lõpetada järgmise aasta oktoobri lõpuks. 

“Torustiku uuendamine langetab soojuse maksumust Loksa kaugküttepiirkonnas. Seejuures avaneb meil võimalus ka täpsemalt dimensioneerida tulevikus kavandatud uue, biokütusega köetava katlamaja võimsust,” märkis Tisler.

Projekti kogumaksumus on üle 1,6 miljoni euro. Keskkonnainvesteeringute Keskus toetas projekti rahastamist kokku 200 000 euroga, ülejäänud osa panustas N.R. Energy. Trassi ehitustööd viib läbi AS EG Ehitus.

1997. aastal asutatud ja täielikult Eesti erakapitalil põhinev N.R. Energy varustab üle Eesti soojusenergiaga 22 kaugkütte võrgupiirkonda ja müüb soojusenergiat rohkem kui 30st mehitamata kaug- ja lokaalkatlamajast. Ettevõtte peamised kliendid on kortermajad, eramud, koolid, lasteaiad, spordihooned, tervishoiuasutused, kohalikud omavalitsused ja põllumajandusettevõtted.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785