Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 18. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loksa linn saab 1,6 miljoni euroga kaasaegse kaugküttetorustiku

Foto: Erik Prozes
Soojatootja N.R. Energy alustas Loksa linna kaugküttetorustiku rekonstrueerimist. Kokku üle 1,6 miljoni euro maksev umbes 5-kilomeetrime kaasaegne torustik vähendab trassikadusid ja aitab elanikel kokku hoida küttekuludelt.

Rekonstrueeritava kaugküttetorustiku kogupikkus on umbes 5 kilomeetrit, sellest tänavu paigaldatakse umbes 1,8 kilomeetrit ja 2018. aastal ülejäänu. Tööd on kavas lõpetada järgmise aasta oktoobri lõpuks. 

“Torustiku uuendamine langetab soojuse maksumust Loksa kaugküttepiirkonnas. Seejuures avaneb meil võimalus ka täpsemalt dimensioneerida tulevikus kavandatud uue, biokütusega köetava katlamaja võimsust,” märkis Tisler.

Projekti kogumaksumus on üle 1,6 miljoni euro. Keskkonnainvesteeringute Keskus toetas projekti rahastamist kokku 200 000 euroga, ülejäänud osa panustas N.R. Energy. Trassi ehitustööd viib läbi AS EG Ehitus.

1997. aastal asutatud ja täielikult Eesti erakapitalil põhinev N.R. Energy varustab üle Eesti soojusenergiaga 22 kaugkütte võrgupiirkonda ja müüb soojusenergiat rohkem kui 30st mehitamata kaug- ja lokaalkatlamajast. Ettevõtte peamised kliendid on kortermajad, eramud, koolid, lasteaiad, spordihooned, tervishoiuasutused, kohalikud omavalitsused ja põllumajandusettevõtted.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785