7. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektriettevõtjad saavad peagi paremini riske ennetada

Eesti Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liit (EETEL) sõlmis Soome ettevõttega lepingu tuua Eestisse tarkvara, mis lihtsustab eelarvestamist ja vähendab majandusriske.

6. jaanuaril kirjutasid EETEL ja Soome firmadele eelarvestusprogramme koostanud ettevõte Mercus Software Ltd alla leppele, mille tulemusena saavad EETELi liikmed koostada pakkumuste eelarveid sarnaselt välisriikide juhtivatele ehitussektori ettevõtetele.

„Koostööleping, mille tulemusel on EETELi liikmetel ligipääs parematele võimalustele objektide ja pakkumuste eelarvestamiseks, on sõpruse ja hea tahte märk,“ ütles Mercus Software Ltd looja ja omanik Valeri Tiik.

„Oleme mitme aasta jooksul jälginud, mis Eestis toimub, osa võtnud seminaridest, tutvunud eelarvestamisprobleemidega. Oleme analüüsinud, millises staadiumis on Eesti eelarvestusprotsessid ja võrrelnud, kuidas mujal seda asja tehakse,“ tõi Tiik välja. 

„Meie eesmärk on tuua Eestisse just neid kogemusi väljastpoolt Eestit. Miks? Kuna olen siit pärit, siis tahan Eesti asjaajamisse oma panuse anda. Oleme loonud tarnija tagasisidele tuginedes baasinfo, mida saab kasutada täpsemal eelarvestamisel. Oleme staadiumis, kus tervik on olemas ja selle toomine Eestisse loobki ettevõtetele senisest unikaalsemaid võimalusi,“ selgitas Tiik.

EETELi tegevjuhi Are Veski sõnul on tegemist on väga tõhusa abivahendiga objektide eelarvestamisel. „See tõstab kõvasti töökvaliteeti, vähendab majandusriske või aitab neid ette näha. Ma näen, et see konkreetne eelarvestamise süsteem kuulub just kaasaegse ettevõtluse juurde,“ märkis Veski

„Kes selle eelarvestamisprogrammi varem kasutusele võtab, saavutab kindlasti konkurentsieelise. See on iga ettevõtte otsustada, kas ta võtab selle kasutusse või mitte, aga EETEL on teinud kõik, et see nii saab olema,“ lisas ta.

„Soomes on see pea kõigil kasutusel. Hea tahte leping ei loo kindlasti monopoolset staatust Mercusele, kuid hindan kõrgelt Mercuse head tahet ja ettevõtlikkust, kes näeb ka omamoodi missiooni tarkvara pakkumsel. On selge, et sellele on eelnenud suur ja põhjalik töö. Tahan loota, et see kannab kõigile osapooltele vilja,“ märkis Veski. 

Mercus Software Ltd juhatuse esimees Valeri Tiik ja Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu tegevdirektor Are Veski
Foto: Sulev Senkel
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785