8. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome Lemminkäinen võttis kasutusele eestlase loodud  eelarvestusprogrammi

Soome ehituskontsern Lemminkäinen läks üle eelarvestusprogrammile, mis on loodud Soomes tegutseva eestlasest ettevõtja Valeri Tiigile kuuluva Mercus Software poolt.

"Lemminkäinen otsustas jah võtta meie programmi kasutusele või õigemini võtta ta kasutusele uuesti ja laiemalt," ütles Mercus Software Ltd omanik Valeri Tiik Ehitusuudistele.

"2000ndate alguses tuli meie kliendiks Tekmanni OY meile kliendiks. Kui Lemminkäinen ostis Tekmanni, sai juriidiliselt Lemminkäisest meile klient," selgitas Tiik. Tol korral ametlikult Mercuse teenusest loobuti, kuna kasutati sakslaste ülemaailmselt tuntud ja laialt levinud SAPi.

Selle aasta kevadel viis Soome Lemminkäinen läbi põhjaliku uuringu, milline eelarvestamise programm on ehitusettevõttele parim valik.

"Kui meiesugust firmat hakatakse võrdlema maailmatasemel firmaga (SAP - tegutseb 130s riigis, ca 251 000 klienti - toim), siis meie peame olema tast 10 korda paremad, et meid võetaks tõsiselt," kommenteerib Tiik uuringu tulemusi.

"Tuleb meelde vördlus, et nõuka ajal liidu koondisse pääsesid need, kes olid mitmeid kordi paremad kui Venemaa enda koondislased," lisas Tiik.

Tiiki hinnangul tagas Mercuse edu see, et projektijutimise ja haldusprogrammi väljatöötamisel alustati eelarvestamisest. Lisaks piloteeris Lemminnkäinen Mercuse programmi umbes pool aastat enne otsuse vastuvõtmist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785