Autor: Kaisa Gabral • 21. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LNG terminali uus probleem: siseriiklikult ei suudeta kokku leppida

Alles see oli, kui minister Parts nuhtles otsekoheselt Leedu kolleege Rail Balticu projekti pidurdamises. Nüüd on sattunud ohtu uus suurprojekt, mis ootab hetkel ELi hinngut.

Eesti Päevaleht kirjutas, et minister Juhan Partsi isetegevus LNG terminali teemal jahmatas valitsust. Äripäevale seda kommenteerinud rahandusminister Jürgen Ligi hinnangul polnud suunamuutus õigel ajal läbi arutatud.

"See on siiski valitsuskabineti arutelu, mitte erakondade dialoog, ja Juhan Parts ongi asjas vastutav minister. Võib-olla on siin natuke ka aastavahetuse puhkuste mõju, aga see suunamuutus ei olnud õigel ajal läbi arutatud, mis tuleb nüüd parandada," selgitas Ligi veidi tekkinud olukorda.

"Seni on valitsuse positsioon olnud, et rahastust taotletakse gaasitorule, kuna eesmärk on regiooni gaasituru integreerimine, pigem ühiste kui riikide killustatud huvide ergutamine. Kui nüüd kerkis laevadeühenduse idee, tuleb valitsusel paratamatult analüüsida, kuidas see ühiseesmärke toetab, rahastamisvõimalusi mõjutab ja seni arutatud stsenaariumiga kooskõlas on," lisas rahandusminister.

Justiitsministri ja Partsi erakonnalaaslase Ken-Marti Vaheri hinnangul käitus Parts Eesti huvides.

"Juhan Parts on käitunud vastavalt Eesti huvidele ja valitsuse otsustele," kommenteeris Vaher Äripäevale.

"Valitsuse seisukoht on, et Balti riikide, Soome ja Euroopa Komisjoni koostöö peab käivitama regionaalse gaasituru. Viimati arutas teemat valitsus mullu mais, kui MKM sai ülesandeks alustada Soomega läbirääkimisi. Ja selle nimel on majandusminister ka tegutsenud," lisas Vaher.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785