13. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investor Kopli liinides: midagi sellist pole ma eales kohanud

Tallinna linnavaraamet loodab Kopli liinide müügiga leping jõuda sügiseks, vahendas ERRi raadiouudised. Piirkond nõuab väljaehitamiseks investori hinnangul ligi 100 miljonit eurot.

Mullu novembris otsustas Kopli liinide müügiga tegelev Tallinna linnavara komisjon kvalifitseerida võimalikuks ostupakkujaks Ühendkuningriikidest pärit ettevõtte Ransome's Trading Holding Company.

Laupäeva hommikul käis Tallinnas müüdava maa-alaga tutvumas briti ettevõtte omanik Paul Cooke, kes näeb pikaajalises arenduses väga suurt potentsiaali. "Minu jaoks on see üks huvitavamaid objekte, mida eales oma pika karjääri jooksul näinud olen, siin on nii palju potentsiaali. Kuna aga tegemist on suure alaga, siis saab arendus olema pikaajaline ning kõik peab olema ettevaatusega läbi mõeldud," lisas ta Raepressi teatel.

Cooke'i hinnangul läheks piirkonna arendamiseks umbes kümme aastat ning kogu projekt maksaks sadakond miljonit eurot. Tallinna linna omandis oleva 82 kinnistu ehk Kopli liinide alghind on kokku 1,5 miljonit eurot. Kopli liinide maa-ala ostuks enampakkumise esitamise tähtaeg on 27. märts 2014.

Linnavaraameti juhataja Einike Uri sõnul on võimalik, et jaanipäevaks on linnavalitsuse otsus olemas ning sel juhul on realistlik septembris-oktoobris jõuda ka lepinguni.

Kopli liinide maa-ala arendaja peab välja ehitama sealse elamuala koos kanalisatsiooni- ja veetrassidega, lisama tänapäeva spordi- ja mänguväljakud ja haljasalad. Arendaja peab alale kavandama ja välja ehitama ka avalikult kasutatava rannapromenaadi ja rannapargi.

"Potentsiaalne ostja ehk siis läbirääkija on ajaloohariduse taustaga ärimees ja tema kindlasti säilitab nii palju kui võimalik," märkis Uri.

Täna on Kopli liinid Tallinna linnavalitsuse teatel masendavas olukorras. Seal pesitsevad kodutud ja asotsiaalid, osa tsaariaegseid tööliskasarmuid on lammutatud, osa poolenisti või ka täielikult maha põlenud. Teisalt on kõdurajooni taga kena rand, kus otse kalda juures ujuvad luiged ja pardid ning kuhu saaks rajada otse elumajade kõrvale ka kena väikese supelranna või paadisadama.

Kopli liinidest, investorist ning tehingust kuuleb aga juba täpsemalt 20.veebruaril toimuval Äripäeva Kinnisvarakonverentsil. .

Vaata kava ning registreeru

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785