7. november 2012
Jaga lugu:

Tallinna Ülikooli uus hoone avatakse detsembris

9,4 miljonit eurot maksma läinud Tallinna Ülikooli uus hoone saab avatud selle aasta lõpus. Hoone projekteeris arhitekt Ignar Fjuk ning ehitustööd teostas AS Oma Ehitaja.

Hoone oli plaanis avada juba selle aasta õppeaasta alguseks, ent unikaalsed projekteerimislahendused, mis panid proovile ehitaja, nõudsid enam aega.

Valminud hoone parameetrid:

• 5 korrust, lisaks keldrikorrus• 10 500 m2 üldpinda• 320 töökohta teadustöötajale• ligi 1400 kohta konverentsisaalides ja erinevates rühmatööruumides• raamatukogu ja lugemissaalid kokku kolmel korrusel

Moodsas ülikooli hoone kõige alumisele korrusele tulevad ökoloogide külmkamber ja kasvukamber, katusele on plaanitud kasvuhooned, kus saab läbi viia bioloogilisi uuringuid mulla ja teha  taimede kohta, mis saavad kasvada loodusliku valguse toel.

Uues hoones saavad endale ruumid Tallinna Ülikooli Informaatika Instituut, Matemaatika ja Loodusteaduste Instituut, Psühholoogia Instituut, Ökoloogia Instituut, Riigiteaduste Instituut, Kommunikatsiooni Instituut, Õigusakadeemia, Akadeemiline Raamatukogu ning lisaks laborid.

9,4 miljonit eurot maksnud hoone ehitamist finantseeritakse 83% ulatuses Euroopa Sotsiaalfondi teadus- ja arendusasutuste ning kõrgkoolide õppe- ja töökeskkonna infrastruktuuri kaasajastamise meetmest ning 17% ulatuses on tegemist ülikooli enda finantseeringuga.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee