22. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arhitektid: meie eesmärk on luua paremat keskkonda 

Arhitektide liidu esimees Peeter Pere märgib, et planeeritav ehitus- ja planeerimisseaduse muutmisel on oluline, et alles jääb see, mis hästi toimib.

„Tervitatav, et selline ühtne ehitusega seotud seadus koostatakse. Oluline on vaid see, et see mis hästi toimis jääks sisse parandada seda, mida on vaja reaalselt vaja parandada,“ kommenteerib Eesti Arhitektide Liidu esimees Peeter Pere.

„Meie ettepanek ja huvi on riigi arhitekti või riigiarhitektide ekspertrühm, kes on siduvaks lüliks erinevate ministeeriumide vahel. Selline institutsioon on vajalik, et ei toimuks ministeeriumide liikumist eri suundades,“ märgib Pere: „Esmase info kohaselt olen kuulnud et riigiarhitekti idee jäeti välja. Vaatame eelnõu oma ekspertrühmaga üle ning teeme kindlasti omapoolsed ettepanekud ning soovitused, et seadus vastaks kõikide ehitusega seotud osapoolte ootustele.“

„Arhitektide Liidu eesmärk on luua paremat keskkonda, mitte püstitada monumente, nagu arvatakse arhitektide tegevusest laiemas üldsuses,“ kommenteerib Pere arhitektide ettepanekuid seaduse muutmisel.

Justiitsministeerium saatis laiemale kooskõlastusringile ehitus- ja planeerimisseadustiku eelnõu, mis ühendab ühtekokku kõik ehitust puudutavad seadused.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785