13. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facio võimetus tegi hüljatud korteritest kooli

Juba poolteist aastat pole Lääne-Virumaal asuva Vaeküla kooli õpilased oma majas õppinud, vaid peavad leppima mahajäetud korteritega, sest kooli ümber ehitama asunud firma katkestas töö ja koolimajast on alles vaid seinad.

2010. aasta kevadel kuulutas Riigi Kinnisvara AS (RKAS) välja ehituse riigihanke, mille võitis Facio Ehitus. Ehitustööd pidid lõppema 2011. aastal, kuid need hakkasid venima, samas olid Lääne-Virumaal asuva kooli õpilased kolitud asenduspindadele, kirjutas Postimees.

Asi päädis sellega, et RKAS lõpetas 2011. aasta juuni alguses ehitajaga lepingu, ent majadelt oli juba jõutud katused maha võtta, tõsteti eest aknad ja asendati kilega, lammutati vaheseinad.

Vaeküla kooli majandusjuhataja Enno-Are Mähari sõnul on see ere näide riigihanke seaduse puudustest ning tema arvates võiks selle põhjal võiks koostada poliitikutele, tellijale ja ehitajatele õpiku, kuidas ei tohi riigihanget läbi viia, pakkujat valida ja ehitada. "Aasta tagasi kinnitasid Vaeküla koolikompleksi renoveerimiskonkursi võitnud AS Facio Ehituse esindajad, et 2011/2012 õppeaastat saab kool alustada korrastatud hoonetes. Kuid juba talvel, ehitusel toimuvat jälgides, oli koolirahval selge, et see lubadus jääb neil täitmata," kommenteeris kooli direktor Kersti Aasmets mullu augustis Delfile.

“Õpilaskodud seisavad teist aastat katuse ja akendeta, staadion on üles küntud – raha on lihtsalt tuulde loobitud,” pahandas Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev novembris.

Vaeküla kooli uueneva kompleksi ehitus sai nurgakivi 2010. aasta detsembris.

Tööde käigus pidanuks renoveeritama täielikult koolimaja ja kaks õpilaskodu, korrastatama staadion ning ehitatama võimla.

Esimese tööna lammutati hoone sisu ja tagumised tiivad, alles jäid ainult trepikojad ja välisseinad. Renoveeritud hoonesse pidanuks tulema lisaks tavapärastele klassiruumidele tööõpetuse klassid ja söökla. Õpilaskodude rekonstrueerimisel jäävad vanadest hoonetest alles ainult seinad. Lisaks plaaniti koolimaja juurde ehitada uus spordihoone ning rekonstrueeritakse staadion.

Kompleksi uuendamise kogumaksumus ulatus nelja miljoni euroni, korrastatud majad pidanuks kooli käsutuses olema 2011. aastal alanud õppeaastal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785