16. november 2011

Plastaknaturu varjukülg riskiks tellijale

Eesti Ehitusmaterjalitootjate Liidu tegevjuht Enno Rebane näeb plastakende tootmissektoris probleemi mõnede ettevõtete madalates palkades, mille abil püütakse konkurentsis püsida.

Plastaknatootjaid on turul suhteliselt palju, kuna tootmine on jõukohane ka väikesele ettevõttele. “Sel turul on aga oma varjuküljed. Kui vaadata mõne plastaknatootja keskmisi palku, on need nii madalad, et ilmselt seal ausat tööd ei tehta,” nentis ta.

“Kui on rohkem erasektoriga suhtlemist, kus võimalik ka sularahas arveldamine, loob see küll võimaluse konkurentsis püsida, ent on riskiks tellijale. Kui inimene oma korteri aknaid vahetab ja hinda ostab, tuleks ka vaadata, kas need aknad sooja peavad,” hoiatas Rebane.

Olukord aknatootmise turul on Rebase hinnangul liberaalne ning seetõttu on ka tellijal raske orienteeruda. “Energiasäästu osas on ju aknal oluline koht. Tootjail tuleks väga selgelt deklareerida toote olulised näitajad: soojusjuhtivus, U-arv, õhu läbilaskvus, veepidavus, tuulele vastupanu,” sõnas ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688