16. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Plastaknaturu varjukülg riskiks tellijale

Eesti Ehitusmaterjalitootjate Liidu tegevjuht Enno Rebane näeb plastakende tootmissektoris probleemi mõnede ettevõtete madalates palkades, mille abil püütakse konkurentsis püsida.

Plastaknatootjaid on turul suhteliselt palju, kuna tootmine on jõukohane ka väikesele ettevõttele. “Sel turul on aga oma varjuküljed. Kui vaadata mõne plastaknatootja keskmisi palku, on need nii madalad, et ilmselt seal ausat tööd ei tehta,” nentis ta.

“Kui on rohkem erasektoriga suhtlemist, kus võimalik ka sularahas arveldamine, loob see küll võimaluse konkurentsis püsida, ent on riskiks tellijale. Kui inimene oma korteri aknaid vahetab ja hinda ostab, tuleks ka vaadata, kas need aknad sooja peavad,” hoiatas Rebane.

Olukord aknatootmise turul on Rebase hinnangul liberaalne ning seetõttu on ka tellijal raske orienteeruda. “Energiasäästu osas on ju aknal oluline koht. Tootjail tuleks väga selgelt deklareerida toote olulised näitajad: soojusjuhtivus, U-arv, õhu läbilaskvus, veepidavus, tuulele vastupanu,” sõnas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785