31. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Ülikooli loomemajale pandi nurgakivi

Täna sai nurgakivi Tallinna Ülikooli Ursa hoone ehk nn Loomemaja, kus hakkab asuma seni rendipindadel tegutsenud Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakool.

Nurgakivi asetamisel osalesid rektor prof Tiit Land, TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli direktor Katrin Saks, sihtasutuse Archimedes juhatuse liige Eve Sild, Skanska EMV AS juhatuse liige Toomas Alle ning arhitektuuribüroo Salto esindaja Ralf Lõoke.

2012. aasta alguseks kerkib ülikooli Narva maantee kampuse sisehoovi viiekorruseline hoone, millele lisandub üks korrus maa-alusele parklale. Hoone brutopind on 4600 ruutmeetrit, sellest 1000 ruutmeetrit moodustab 30-kohaline parkla.

„Ursa maja valmimisega lõpeb oluline etapp ülikooli infrastruktuuri kaasajastamisel ning Kadrioru kampuse väljaarendamisel. Kuigi projektid on mahukad, on need ülikoolile jõukohased ning mul on hea meel, et Ursa hoone ehitus on investeering mitte üksnes ülikooli kui terviku, vaid kogu Eesti loomevaldkonna arengusse," kommenteeris rektor Tiit Land.

Hoone projekteeris Salto arhitektuuribüroo OÜ (autorid Ralf Lõoke, Karli Luik ja Maarja Kask), mis võitis Tallinna Ülikooli poolt korraldatud arhitektuurivõistluse. Ursa ehitustöid alustati 3. jaanuaril, hoone valmib 2012. aasta alguses. Hoonet ehitab Skanska EMV AS. Kogumaksumuseks kujuneb prognooside kohaselt 6,9 miljonit eurot (sh käibemaks), millest 4,7 miljonit eurot on ülikooli omafinantseering.

Ehitamist toetatakse 2,2 miljoni euroga Euroopa Sotsiaalfondi teadus- ja arendusasutuste ning kõrgkoolide õppe- ja töökeskkonna infrastruktuuri kaasajastamise meetmest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785