4. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Ülikool kolledži ehitamisega kimpus

Plaanitust ligi 9 miljonit eurot enam maksma mineva Balti filmi- ja meediakolledži uue maja ehitus sunnib Tallinna Ülikooli müüma mitu kõrgkoolile kuuluvat kinnistut, kirjutab Postimees.

Ülikooli majanduskomisjoni esimees Andres Kollist kuulis oma hämmastuseks, et Narva maantee äärde kerkiva teadusmaja ja juba alanud ülikooli hoovi loomemaja (filmi- ja meediakolledž) ehitus läheb plaanitust pea kolmandiku kallimaks ning ülikool peab leidma veel 8,9 miljonit eurot omafinantseeringuks. 

Lisaraha vajadust põhjendas ülikooli haldus- ja rahandusjuht sellega, et ehitusplaane tehes oli ehitusturg madalseisus, ent nüüd on hakanud hinnad kallinema.

Tallinna Ülikooli rahandusjuhi Ly Mälli sõnul kavatseb ülikool omafinantseeringu katteks kasutada olemasolevat raha, müüa ebavajaliku osa ülikooli kinnisvarast ja võtta laenu. Meediakolledži õppehoone ehitamist on kavandatud alates selle asutamisest 2005. aastal; 2009. aastal lubas valitsus, et hoone rekonstrueerimist toetatakse 6,9 mln eurosest kogusummast kolmandiku ulatuses. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785