10. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euro kinnisvarahinda ei kõiguta

Veel suvel kartsid kinnisvaraettevõtjad, et eurotsooni astumine tekitab aasta lõpukuudel arutu ostulaine, kuid kolm nädalat enne eurole üleminekut võib tõdeda, et see kartus ei ole tõeks saanud.

"Aasta keskpaiku pakkusid mitmed turuosalised, ja väga põhjendatult, et oktoobris, novembris ja detsembris hakatakse kontrollimatult rabama kinnisvara," vahendas ERR Uudised Pindi Kinnisvara juhatuse liiget Peep Soomani.

Hirm oli tema sõnul põhjendatud, sest 2004. aastal, kui Eesti Euroopa Liiduga liitus, see just nii oligi, kuid seekord õnneks sellist kontrollimatut rabamist ei toimunud.

Kinnisvaratehingute arv on praegu kolmandiku suurem kui mullu ning kaks korda väiksem kui buumi ajal. Tallinna eluasemeturu müügitehingute maht ulatus novembris üle kahe aasta taas üle miljardi krooni.

"Kui eelmisel aastal valdavalt tehti majade puhul 2-3 miljoni krooniseid tehinguid, siis täna on 4-5, mõned üksikud 10 miljonit, mida eelmisel aastal ei saanud öelda," rääkis 1Partner Kinnisvara juhataja Martin Vahter.

Selle põhjusi tuleb otsida krahhijärgsest taastumisest, mitte kupüüride väljavahetamisest, ning mõistagi atraktiivsest hinnatasemest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785