9. detsember 2010
Jaga lugu:

Odavaid kortereid osteti novembris väljaüürimiseks

Tallinna korteriomandite keskmine ruutmeetrihind langes  novembris võrreldes eelmise kuuga ligi 4 protsenti, selgub Pindi turuülevaatest. Suur osa odavatest väikestest korteritest osteti eesmärgiga need kohe välja üürida.

Tallinna korterite hinnad langesid võrreldes oktoobriga 3,9 % (14 082 kr/m²). Tehingute arv oli novembris 620 (oktoobris 483). Viimati oli Tallinnas üle 600 korteriomanditehingu 2008. aasta juulis.

Enamus linnaosasid iseloomustab paarikümneprotsendiline tehingute arvu kasv, vaid kesklinn jäi varasemale tasemele. Tehinguhind on võrreldes hinnatipuga märtsis 2007 langenud 47%, ning võrreldes põhjaga juulist 2009 tõusnud 28,3%.  

"Hästi läksid novembris kaubaks väiksemad ja odavamad korterid, suur osa neist osteti eesmärgiga need kohe pärast ostu-müügitehingut üürile anda. See on selge märk, et palju soetatakse kortereid investeeringuks," seisab ülevaates.

Üüritehinguid tehti samuti aktiivselt, kuid Pindi hinnangul hakkab turul üürikorteritest puudus kätte tulema, nõudlus on suurem. Järgmise aasta esimesed paar kuud tulevad turul kindlasti rahulikumad, inimesed harjuvad euroga ja turg saavutab praeguse aktiivsuse ilmselt II poolaastal, prognoosib Pindi.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee