9. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Odavaid kortereid osteti novembris väljaüürimiseks

Tallinna korteriomandite keskmine ruutmeetrihind langes  novembris võrreldes eelmise kuuga ligi 4 protsenti, selgub Pindi turuülevaatest. Suur osa odavatest väikestest korteritest osteti eesmärgiga need kohe välja üürida.

Tallinna korterite hinnad langesid võrreldes oktoobriga 3,9 % (14 082 kr/m²). Tehingute arv oli novembris 620 (oktoobris 483). Viimati oli Tallinnas üle 600 korteriomanditehingu 2008. aasta juulis.

Enamus linnaosasid iseloomustab paarikümneprotsendiline tehingute arvu kasv, vaid kesklinn jäi varasemale tasemele. Tehinguhind on võrreldes hinnatipuga märtsis 2007 langenud 47%, ning võrreldes põhjaga juulist 2009 tõusnud 28,3%.  

"Hästi läksid novembris kaubaks väiksemad ja odavamad korterid, suur osa neist osteti eesmärgiga need kohe pärast ostu-müügitehingut üürile anda. See on selge märk, et palju soetatakse kortereid investeeringuks," seisab ülevaates.

Üüritehinguid tehti samuti aktiivselt, kuid Pindi hinnangul hakkab turul üürikorteritest puudus kätte tulema, nõudlus on suurem. Järgmise aasta esimesed paar kuud tulevad turul kindlasti rahulikumad, inimesed harjuvad euroga ja turg saavutab praeguse aktiivsuse ilmselt II poolaastal, prognoosib Pindi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785