Autor: Alyona Stadnik • 29. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kobe Asset 2 sai Ericssoni tehase kinnistust pea 165 miljonit krooni

Kobe Asset 2 müüs Tallinnas Lasnamäel asuva Ericssoni tehase kinnistu ligi 165  miljoni krooni eest Rootsi päritolu investorile.

Rootsi portaali Cisionwire  andmeil maksis üle 23 000 m2 suurune tehas 10,5 miljonit eurot ehk 163,8 miljonit Eesti krooni.

Kobe Asset 2 nõuandja DTZ kapitalituru juhataja Fredrik Lidjani sõnul toimus tehing eelmisel nädalal. Ta ütles, et ei tohi kommenteerida hinda ja samamoodi nad ei kommenteeri, mis investor seda ostis. “Me saame öelda, et see oli Rootsi investor,” kommenteeris Lidjan.

“Rootsi ja ka teistel investoritel on väga suur huvi ja isu kinnisvara järele Eestis,” rääkis Lidjan. Me arvame, et kinnisvara on ainuke investeerimisobjekt, mida saab kaitsta, ja Eestis on hea kinnisvara, lisas ta. “Meil on ka teisi krunte müügil ja me loodame, et turul läheb kõik hästi ja tehakse rohkem tehinguid,” arvas Lidjan, kelle sõnul oli see sellel aastal esimene tehing Rootsi investoriga.

Ericsson Eesti juhatuse esimees Veiko Sepp ütles esmaspäeval, et tema teada müügiprotsess alles käib ja tehing ei ole lõpuni viidud. “Meil on rendileping ja see ei ole kindlasti veel üle läinud,” kommenteeris Sepp.

“Meie jaoks on oluline, kes see majaomanik on, et teenus ikka toimiks,” lisas ta. Probleemi ei tohiks tekkida, sest rendilepingus on kirjas, et kui omanik vahetub, leping ikka kehtib, selgitas ta.

Kobe Asseti juhatuse liige Veljo Kuusk ei leidnud kahe päeva jooksul võimalust tehingut kommenteerida.

Endise Arco Investeeringute nõukogu liikme Veljo Kuuse osalusega firma ostis 2007. aasta lõpus ära Elcoteqi Tallinnas asuva 2hektarilise kinnistu. Ericsson ja Elcoteq sõlmisid 2009. aasta juunis kokkuleppe, mille järgi Elcoteq müüs 30 miljoni euro eest suure osa oma Tallinna tootmisest Ericssonile.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785