16. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko: kindlasti jätkame PPP-projektidega  

AS-i Merko Ehitus juhatuse liige Jaan Mäe kinnitas, et PPP-projektides osalemine on ettevõtte jaoks üks prioriteetseid suundi ning sarnaselt Leeduga võiks ka Eestis hoopis enam eluliselt vajalike projektide juures erasektori vahendeid kasutada.

"Kindlasti kavatseme selles valdkonnas jätkata," vastas Mäe küsimusele, kas Vilniuse linnaga sõlmitud lepingule võiks ka lisa tulla. "Esimene suur projekt on kogemus, mis tõstab ettevõtte professionaalset võimekust tulevaste projektide ettevalmistamisel ja teostamisel," lisas ta.

PPP-tüüpi projektide teostamine on Mäe sõnul seotud suurte investeeringutega, kuid ettevõtete ring, kes suudavad selliseid projekte koos finantsinstitutsioonidega rahastada, on tema hinnangul piisavalt lai.

"Esimene konkurss tõestas, et huvi selliste projektide vastu on suur. Leedu majanduses tervikuna on tunda riigipoolset strateegilist kätt investeeringute meelitamisel ja majanduse elavdamisel," märkis Mäe ning avaldas lootust, et sarnaselt Leeduga alustatakse ka Eestis lähiajal mitme eluliselt vajaliku projektiga, kaasates selleks erasektori vahendeid.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785