30. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodumajagrupp taotleb pankrotti

Likvideerija Urmas Toome esitas täna Harju Maakohtule avalduse Kodumajagrupi ASi pankroti kohta. Kodumajagrupi ASi likvideerimise ja pankrotiavalduse esitamise põhjustasid Leedu tütarettevõtete pankrotid.

Kodumajagrupi ASi pankrotiavaldus peegeldab äriühingu tegelikku seisu olukorras, kus pangad ei ole valmis laenu refinantseerima ega ka restruktureerima, teatas ettevõte pr-firma vahendusel.

Globaalne finantskriis saabus Kodumajagrupi kinnisvaraprojektide kasvufaasis ning viis pankade poolse finantseerimise täieliku katkemiseni. Pärast Leedu investeeringute mahakandmist algatas Kodumajagrupi AS pankrotiavalduse sisseandmiseni viinud likvideerimise.

Kõik Kodumajagrupi varad on panditud kreeditoridele, kellest suuremad on Swedpank, Kawe ja võlakirjaomanikud.

Pärast Leedu investeeringute mahakandmist on Kodumajagrupi omakapital negatiivne.

Ehitusuudiste andmeil on firmal hetkel müümata Tiskre-Hansus kümme ridaelamuboksi ning Leppneemes kümme kinnistut.

“Reaalset turgu ei ole,” kommenteeris aasta alguses firma juht ja väikeosanik Urmas Laur. YITi, Skanska ja Merko poolt alustatavad arendusprojektid pole Lauri sõnul muu, kui vaid soov näidata, et midagi tehakse. Laur kinnitas, et tänavu aasta pole võimalik kasumlikult arendada, kui vaadata praeguseid ehitushindu ning kinnisvara turuhindu. “Kust see tulu tuleb?” küsis ta.  “Turgu pole, hinnad on madalad,” oli Laur tuleviku suhtes pessimistlik.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785