6. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitaja: võidetud riigihanked on alapakkumised

AS Amaks juhatuse esimees Peeter Põlder ütles, et tänavu võidetud riigihanked on enamuses alapakkkumised.

Ta leidis, et riigihangete seaduses tuleks teha muudatus – hindamiskriteeriumiks võitjale ei tohiks olla „madalaim hind“ vaid  variant, mil konkursilt eemaldatakse kõige madalama ja kõige kõrgema hinna pakkuja ning edasiste läbirääkimiste käigus kolme järgmise madalama hinna pakkujaga  valib tellija nende seast majanduslikult otstarbekaima pakkumise.

„See on minu arvates loogiline lähenemine, eelkõige seetõttu, et kes siis veel, kui mitte tellija teab seda, millist kaupa ta osta soovib. Ja kindlasti on see parim ka ehitajatele,“ märkis ta.

Tema sõnutsi on dnamus praeguseid hankeid olnud madalamad tellija arvestatavast ehitushinnast. Ja  lõpptulemus ehituse valmides ei rõõmusta ei tellijat ega ehitajat.

Põlder osutas, et madalaima ja kõrgeima pakkumise eemaldamine oleks õige ka psühholoogilisest aspektist lähenedes –hinnapakkumist tehes koostab pakkuja hinna, millega loodab võita hanget, see tähendab, et ala- ja ülepakkumist tehes kustub lootus seda võita. Lisaks on võidu puhul hind kindlasti reaalsem, kui praegustel hangetel.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785