21. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakler: 36 miljonit on Otepää golfikeskuse eest väga suur hind

Pindi Kinnisvara Lõuna regiooni juht Christel Blaubrük ütles, et pankrotistunud Otepää Golfi vara eest küsitav 36 mln krooni on väga suur summa selle väikse linna kohta.

Ta märkis, et kuna osa hooneid on saanud ka tulekahjus kannatada, mõjutab see oluliselt vara väärtust. Blaubrük lisas, et kuna müüakse ettevõtet tervikuna, siis on lisaks kinnistule kaasas ka hulk vallasvara. „Ent, kui arvestada, et kinnisvara moodustab sellest suure osa, siis on kindlasti tegemist väga suure summaga,“ möönis ta ning prognoosis, et selle müük ei saa olema lihtne. Ta tõi näite, et sealsamas müüakse 2,5 miljoni krooniga 70 hektari suurust maatükki, ning müük pole kuigi edukas.

Otepää Golfi pankrotihaldurid Andres Hermet ja Olev Kuklase müüvad kogu ettevõtte vara enampakkumisel alghinnaga 36 mln krooni.

Müügis on osaliselt tulekahjus hävinenud golfiklubi hoone, hooldushall, kontorihoone, golfirajatised, golfiautod ja muu liisitud vara. Samuti on müügis kaks kaubamärki: Estonian Golf Academy ja Otepää Golf Marathon.

Enampakkumisteates on märgitud, et Otepää Golfil puuduvad osaliselt golfirajatiste alla jäävate kinnistute omanikega kehtivad maakasutuslepingud. 

Tervikvara koosseisu ei arvata ettevõtte majandustegevusest tekkinud debitoorsed võlgnevused, nõuded kolmandate isikute vastu ja raha arveldusarvetel ning kassas.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785