13. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterburi linna peaarhitekt juhib Sotši olümpiaküla projekteerimist

2014. aasta olümpiamängude asupaiga linnalist struktuuri disainib nüüdsest Peetrilinna  aastatel 1991-2004 esikavandanud Oleg Hartšenko.

Vene netiportaali lenta.ru andmeil palgati Hartšenko selleks, et spordiküla saaks endale ühtse linnalise ilme. Tema ülesanneteks jääb keskse olümpiastaadioni, hoki, iluuisutamise ja kiiruisutamise alase jääareeni, aga ka ülejäänud sporditeemalise kompleksi kavandamine. Ühtlasi lasub arhitekti õlgadel ka kohustus moderiniseerida ja korrastada Sotši linna ennast. Kokku läheb olüpialane eelarve maksma umbes 100 miljardit rubla.

Peterburis ametisoleku ajal võeti Hartšenko juhtimisel vastu Neevalinna uus generaalplaan. Tema ajal kavndati linna jäähall ja korrastati linna mereäärset ilmet.

Et Peterburis on linnaplaneerimine ikka olnud kõval järjel ja kungise korüfee Andrei Bunini vaim veel tugev, võib Sotšit nüüd Hartšenko saamise puhul vaid õnnitleda.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785