16. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Magalates kukuvad hinnad veel 20%

Tallinna magalates – Mustamäel, Õismäel, Lasnamäel ja sarnastes rajoonides Põhja-Tallinnas on pakkumiste hulk väga suur ja jätkub hinnalangus, kirjutab ekspesskinnisvara.ee.

Uus Maa Kinnisvarabüroo andmetel ollakse korterite ostutehinguid valmis tegema hinnaklassis 8000-14 000 krooni ruutmeetrist. See oleneb korteri remonditasemest, suurusest ja asetusest elamus.

Kinnisvaraettevõtte hinnangul omavad magalate korterite hinnad veel 10-20 protsendi suurust languspotentsiaali. Väiksemate tüüpkorterite tehingud tehakse lähiajal hinnaklassis 8000-12 000 kroonise ruutmeetrihinnaga. Suuremate tüüpkorterite ruutmeetri hinnad jäävad vahemikku 7000-10 000 krooni.

Tallinna lähipiirkondade korteriturg aga üldse seisab. Tehingute hinnad langevad ning uusarenduste ja vanemate korterite hinnad on sarnased. Arendajatel on vajadus kaubast lahti saada, mistõttu hinnapoliitika on väga paindlik.

Keilas võib osta korteri uusarenduses juba 10 000 kroonise ruutmeetrihinnaga. Sarnased või isegi kõrgemad on ka vanemate korterite hinnad antud piirkonnas, kuna müüjad ei kiirusta ja hoiavad hinda soovitud tasemel.

Viimsi poolsaarel küsitakse uue korteri ruutmeetri eest 10 000-12 000 krooni. Vanemate korterite turg on aga väheaktiivne – müüjad hoiavad korterite hinda samas hinnaklassis või isegi kõrgemal.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785