21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus ülevaade kirjeldab kiretult kinnisvaraturgu

Kinnisvaraportaal KV.EE ja Adaur Grupp OÜ on koostöös üllitanud ülevaate Eesti suuremate linnade kohta „KV.EE kinnisvaraturu ülevaade“.

Esmakordselt on Eestis saadaval kinnisvaraturu ülevaade, mis kirjeldab kiretult kinnisvaraturgu numbrites näidates ära turgu iseloomustavate tegurite muutuse viimaste aastate jooksul.

„Eesti kinnisvaramaastik vajab täiendavat väljaannet, mis annaks konkreetse ja kallutamata pildi toimuvast,“ ütles portaali KV.EE juht Tarvo Teslon. „Lisaks üldistele näitajatele oleme ülevaatesse koondanud erinevate Eesti suuremate linnad kinnisvarapakkumiste arvu ja hinnadünaamika. See on oluline info, mille alusel iga kinnisvaraostja ja -müüja saab igapäevaseid otsuseid teha.“

Portaali KV.EE andmeid täiendab statistika Statistikaametilt, Eesti Pangalt ja Maa-ametilt. „Tegime valiku mitmete turgu iseloomustavate näitajate vahelt ning ülevaatesse jõudsid neist vaid olulisemad,“ sõnas ülevaate koostaja ja Adaur Grupp OÜ juhatuse liige Tõnu Toompark.

Uut kinnisvaraturuülevaadet on võimalik tasuta alla laadida portaalist KV.EE (www.kv.ee) ja Adaur Grupp OÜ kodulehelt (www.adaur.ee). Ülevaade hakkab ilmuma kvartaalsena ning järgmist ülevaadet on oodata veebruaris 2009. a.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785