14. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talveks müümata elamispind tahab hooldust

Talveks kättejääv elamispind vajab kütmist, hooldust ja valvamist või vähemalt üüriliste sissevõtmist – siis saab loota kinnisvara uutele edukatele kevadistele müügikatsetele, kirjutab esmaspäevane Äripäeva kinnisvara rubriik.

"Peale hindade korrigeerimist kliendid ikka käivad," tõdes Pindi Kinnisvara maakler Ivar Sinilaid Tallinna külje all laiuva Patika elurajooni kohta. Eramutest koosneval väiksemal alal on seitsmest objektist müüdud neli  - kolm ootavad veel ostjaid.

Et maakütte kulu pole väga suur, peaks hooned üle talve ju kestma ilusti. Liiatigi pole elanike puudumisel vee-, prügiveokulu, elektritki läheb vaid küttesüsteemi käigushoidmiseks. Talvel, kui on rohkem lund, eks siis arendaja esindaja viskab ära, lootis ta. Arendaja OÜ Soome Maja Ehitaja esindaja Ülle Küllori sõnul muret pole, sest eriti maju talveks kätte ei jää, kuna müümata majadel on enamikus broneeringud peal. Pealegi on need köetud. Vist küll üks jääb talveks müümata lisas ta peale pisikest mõttepausi.

"Ma ei ole nii kindel, kas need ikka saavad talveks müüdud," jäi omakorda Patika elurajooni eramute osas mõtlikuks Sinilaid.

Pankrotis arendaja Nurme Kodu OÜ Viimsis asuvat Nurme põik 26 asuvaid ridaelamuid müüv 1Partner Kinnisvara maakler Angela Virak leidis kidakeelselt, et hoonete üle talve säilitamise asjus tasuks rääkida ehitajaga. Hoiame ju küttesooja sees…

Maakleri hoopis lahkemal seletusel tuleb müüjal talveks kättejäävat kinnisvara hoida korras. Lisaks tulevat aru saada, kas hind on turule vastav ja vajadusel ostjale vastu tulla või kaaluda, kas enam on huvi müüa…

Lööklausega "Hinnad all miljon krooni!" müüdava asunduse 22 korterist on müüdud kolm ja broneeritud neli. "Nurmel oleks ostjaid, kui nad saaksid oma senistest varadest lahti," osutas ta etteheitvalt kinnisvaraturu patiseisule ja pankade laenurangusele. Põhimure on ju finantsküsimus, kuid huvipuudust pole ning asjad ju ikka lähevad… Väga vilets lugu pole!"Ilmselt tuleb Nurmel hinnamööndus," lisas ta siiski kuivalt. Pealegi, kes teab, mis kinnisvaraturg edasi teeb, kuid lähitulevikus midagi paremaks ei muutu, tunnistas ta lõpuks mõtlikult probleemi.

Grand Kinnisvara juht Marek Kerna suhtub aga maaklerite senisesse tegevusse üsna kriitiliselt – sõi ju buumiaegne tulemuspalk iseenesest väärikalt turult kliendiusalduse täielikult ära… Samal ajal surub sunnib üldine majanduskriis panema aina enam kinnisvara müüki, mis omakorda surub hindu alla. Viimane aga langetab taas üldist elatustaset.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785