5. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aastaid veninud Haapsalu rannarajoon sai rohelise tule

Mitu aastat veninud Haapsalu eksklusiivse elamurajooni Krimmi holmi detailplaneering sai linnavolikogult eelmisel nädalal heakskiidu, omanik lubas projekteerimisega alustada kohe.

Krimmi holmi kitsas maariba jagatakse 16 krundiks, kuhu ehitatakse kuni kolme korrusega korterelamud, ärihoonetena taastatakse endine sadamaait ja veetorn. Üks haljasala rajatakse Suure viigi äärde, teine kulgeb diagonaalselt üle holmi keskosa, kirjutas Lääne Elu.

Säilitada tuleb sadama– ja paadisild. Kümme luksuslikumate korteritega nurgamaja jääb linnapoolsesse otsa. Majade vahele jääb poolprivaatne siseõu. Holmi tipu poole tulevad osaliselt kolme korrusega elamud.

Esialgu tahtsid omanikud Krimmi holmile rajada eramuid ja kuni seitsme korrusega tornmaju, kuid see tekitas Haapsalu elanikes vastuseisu ja omanikud loobusid kavast.

Krimmi holmi omanik on Lääne–Virumaal tegutsev Helter Kaubandus. Ettevõtte omanik ja juhatuse liige Elmo Ehrlich ütles eile Lääne Elule, et talle meeldis esimene variant rohkem, praegust pidas ta parimaks võimalikuks lahenduseks.

Ehituse algusajaga ei soovinud Ehrlich spekuleerida. Krimmi holm on üks kinnistu aadressiga Uus–Sadama 25 ja suurusega 7,5 hektarit.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785