14. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara hind müüjatest alati ühe sammu võrra ees

Strateegia panna korter müüki ning hakata selle hinda siis vaikselt iga kuu mõne protsendi võrra langetama ei toimi enam, sest hinnad langevad pidevalt ning ostja jääb turust pidevalt sammukese maha.

Uus Maa Kinnisvarabüroo äärelinna eluruumide konsultant Kristjan Reinoja ütles, et tagantjärele tarkusena teavad mitmed viimasel ajal oma korterit müünud inimesed, et oleks pidanud vastu võtma ostja pakkumise, kui see tehti. Pakkumist oleks soovitav väga tõsiselt kaaluda ning arutleda ka maakleriga, kas tasuks see vastu võtta.

Kõige olulisem korteri ja ka maja müümisel on alustada müüki kohe õige hinnaga. Üldiselt soovivad omanikud esialgu alustada müüki veidi kõrgema hinnaga, et proovida, äkki õnnestub. Selline taktika võib aga karuteene osutada ning korter jääb mitmeteks kuudeks müümata.

Keskmisest kõrgema hinnaga objekt ei ole atraktiivne ega meelita kohale isegi mitte huvilisi, rääkimata potentsiaalsetest ostjatest.

A&A Kinnisvara tegevjuht Aivar Villemson ütles, et põhiline viga, mida inimesed oma kinnisvara müües teevad, on see, et palgatakse küll maakler, kuid ei taheta kuulda võtta tolle soovitusi.

Kinnisvaraomanikud kuulavad küll ära maakleri soovitused, milline oleks objekti õige hind, kuid tihti eiratakse professionaali nõuandeid ja minnakse turule hinnaga, mis on õigest turuhinnast tunduvalt kõrgem ja muudab kinnisvara müügi ebareaalseks. "Mitmeid kuid hiljem, kui kinnisvara on ebaõige hinna tõttu ikka müümata, teevad kinnisvaraomanikud otsuse hinda langetada, kuid selle aja jooksul on ka turuhinnad langenud ja seega jääb ka langetatud hind ikkagi turuhinnast kõrgemaks, mis omakorda ei too mingit lahendust müügiprotsessile," märkis Villemson.

Tema sõnul on praeguses kinnisvaraturu languses kõige tähtsam määrata müüdavale objektile kohe õige hind, sest vastasel korral kaotab kinnisvaraomanik rahaliselt palju rohkem, kui alguses suuremat summat lootes.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785