14. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spetsialistid soovitavad ka praegu kinnisvara osta ja müüa

Ehkki kinnisvaraturg on jahtumas, ei pea Eesti kinnisvaraspetsialistid toimuvat krahhiks ning soovitavad inimestel vajadusel kinnisvara osta või müüa.

MTÜ Kinnisvaramagnaadid juhatuse esimees Enn Laansoo rääkis "Terevisioonis", et praegu tõuseb kvaliteetse kinnisvara hind, vahendas ETV24.

Arco Vara elamispindade osakonna juhataja Kersti Meri ütles, et kinnisvaratehingute maht on võrreldes eelmiste aastatega vähenenud, samuti on mitmes piirkonnas kinnisvara hind langenud. Tema sõnul on loogiline, et kuumenemisele järgneb jahenemine. Samas ei saa mingil juhul rääkida krahhist.

Küsimusele, mida peaksid inimesed praegu tegema, kas tasub kinnisvara müüa või osta, vastasid mõlemad saatekülalised, et avantürism ja spekuleerimine on turult kadumas. Seega kuni Eestis sünnib ja sureb inimesi, kuni abiellutakse või lahutatakse, saadakse pärandusi, nii kaua ei saa öelda, et on saabunud kinnisvarakrahh. Meri soovitas, et kui inimestel on praegu vaja osta uut eluaset, siis võiks seda julgesti teha. Ka Laansoo lisas, et praegu tasub kinnisvara osta ja müüa. Tema sõnul kvaliteetse kinnisvara hind tõuseb.

Nii Meri kui ka Laansoo soovitasid kinnisvara ostmisel jälgida ja analüüsida, kes on kinnisvara müüja või arendaja. On paratamatu, et viimaste aastate kinnisvaraarendustest on osa veel problemaatilised.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785